Bryggeri Svijany

logo svijany

 

Svijany bryggeriet er beliggende i en lille landsby mellem Prag og Liberec.

Siden 1564 har man brygget øl af virkelig høj kvalitet, og man anvender fortsat de traditionelle brygningsprocesser som bl.a. betyder at øllet ikke pasteuriseres.

Øllets popularitet har medført at Svijany bryggeriet i 2009 var det sjette største bryggeri i Tjekkiet, og gennem de seneste år har Svijany vokset endnu mere.

Øllets kvalitet bringer hvert år en ny pris hjem. I 2014 har både den mørke "Knezna" og den ufiltrerede "Kvasnicak" vundet guld.

Se det store udvalg her..

 

Mangler du en gave til en bestemt lejlighed? Klik her og se hvad jeg alt kan tilbyde.

 

 

 

Bryggeri Rohozec

pivovar rohozec

Rohozec bryggeriet blev etableret i 1850

Bryggeriet producerer øl med moderne teknologi og udstyr, men efter traditionelle brygmetoder, som er blevet udviklet gennem flere generationer.

Kvaliteten af øllets tre grundlæggende ingredienser, vand malt og humle, er helt afgørende, for at få en fremragende øl.

Vandet kommer fra deres egne kilder i Vazavec dalen.
Malten er en typisk pilsnertype, og er fra lokale tjekkiske malterier.
Humlen er den berømte Saaz humle, som tilføjer Rohozec øl den karakteristiske bitterhed

Se det store udvalg her..

 

Mangler du en gave til en bestemt lejlighed? Klik her og se hvad jeg alt kan tilbyde.

 

 

 

Holba bryggeri

 

holba

 

For mere end 140 år har bryggeriet Holba produceret øl i smukke omgivelser. Et rent bjerg øl, berømt hjemme og i udlandet. Bryggeriet har gået i arv fra generation til generation, siden grundlægger og brygger Josef Müllschitzky har brygget sit første øl i December 1874. Den gang har kapacitet nået til 22 400 hl om året, hvilket svarede til 40.000 spande. I dag udsteder bryggeriet tyve gange mere. 
Selvom omdømme af Holba øl længst er vokset over grænserne i regionen, afspejles dets stærke forbindelse til det oprettelsessted ikke kun i selve bryggeri navnet, men også i alle produktnavne. Et eksempel er flagskibet i rækken af bryggeriets produkter - Holba Šerák. Navnet stemmer fra nærliggende bjerg. Mens bjergs højde forblev den samme, Holba Šerák produktion har oversteget 200 000 hl.

Bryggeriet med sin enestående beliggenhed, omgivet af natur ikke blot er en bruger, men også er aktivt involveret i naturens beskyttelse. Bryggeriet har deltaget på særlige begivenheder for beskyttelse af naturarv. I 2005 annoncerede bryggeriet sin egen langsigtede projekt ”Holba Jeseníkům” rettet mod e foryngende vegetation i bjergene. Bryggeriet sponsorerer Ski patrulje i Jeseniky, og dermed bidrager væsentligt til at øge sikkerheden i bjergene.

Se det store udvalg her..

 

Mangler du en gave til en bestemt lejlighed? Klik her og se hvad jeg alt kan tilbyde.

 

 

Litovel bryggeri

 

litovel

 

Litovel (Littau på tysk) er en mindre by i Olomouc-regionen, 18 km nordvest for Olomouc på floden Morava. Her bor her næsten 10 tusinde indbyggere.
https://www.youtube.com/watch?v=PLxeMSp0sZk
I denne by brygger de øl med samme navn, Litovel. I bryggeriet, som vi kender det nu, har de brygget øl siden 1893 og fortsat sådan en brygning tradition i Litovel, som har historiske optegnelser allerede i 1291. 
Bryggnings kvalitet trængte Litovel øl allerede en kort tid efter åbning af bryggeriet ud af regionen og i den såkaldte "First Republic" blev Litovel øl kaldt for "Moravian Pilsner". 
Royal Litovel øl, ølmærke, som præsenterer bryggeriet Litovel på de indenlandske og udenlandske markeder, har enestående kvalitet, som har vundet i fortiden, og i de senere år flere top præmier inden for brygning i de mest prestigefyldte udstillinger og konkurrencer.
Sidst har bryggeriet vundet guldmedalje i European Beer Star i Nürnberg 2014 i kategorien af lette pilsnerøl med deres Litovel PREMIUM.

Se det store udvalg her..

 

Mangler du en gave til en bestemt lejlighed? Klik her og se hvad jeg alt kan tilbyde.

 

 

     
Go To Top